Diensten van Architecten Bureau Puur

Bouwadvies – en begeleiding

Bureau puur kan u advies en begeleiding bieden, om bijvoorbeeld toch te bouwen wat u wilt, ondanks dat een bestemmingsplan dit op het eerste gezicht niet mogelijk maakt. Ook bij het vinden van een goede bouwlocatie voor uw bedrijf of woning kunt u bij ons terecht. Tijdens de bouw kan de architect uw belangen behartigen en er op toezien dat ook daadwerkelijk gebouwd wordt wat samen met de opdrachtgever is bedacht. Ook speelt de architect een belangrijke rol in budgetbewaking en onderhandelingen, bij eventuele meer- of minderwerk situaties. Zo zijn de kosten van de architect vaak snel terugverdiend.

Ontwerp

Bij het realiseren van een ontwerp staat altijd de opdrachtgever centraal. Bureau Puur zal samen met u nagaan wat uw specifieke wensen zijn voor uw bouwproject, welke eisen er door de omgeving of overheid worden gesteld en wat de mogelijkheden binnen uw budget zijn. Voor particulieren zijn zaken als gezinssamenstelling, hobby’s, toekomstplannen, locatie en smaak van invloed op het ontwerp van een woning. Als het om bedrijfsmatig bouwen gaat zullen ook zaken als productieproces, personele bezetting, subsidiemogelijkheden en toekomstplannen meegenomen worden. Samen proberen we tot de meest ultieme oplossing te komen. Op basis van dit eerste gesprek zal een offerte worden uitgebracht, met daarin de diensten, de kosten en de planning.

Bouwaanvraag

Om tot de werkelijke realisatie van uw project te komen, zult u in de meeste gevallen een aanvraag moeten indienen via het omgevingsloket. Hierbij komt veel ingewikkelde en veelal omslachtige regelgeving om de hoek kijken. Helemaal als het project een rijksmonument betreft is het zaak om diplomatiek te handelen. Tijdens de bouw is een goede bouwbegeleiding ook zeker aan te raden. Bureau Puur is ten allen tijde op de hoogte van de meest recente regelgeving en kan dit proces geheel voor u verzorgen.

Bestektekeningen

Wilt u graag bij meerdere bouwers een vrijblijvende offerte aanvragen, dan volstaan veelal de bouwaanvraagtekeningen. Maar dient er een officiële aanbesteding plaats te vinden, dan is het zaak om juiste contractstukken te laten maken. In de hoofdzaak bestaan deze uit de bestektekeningen, afwerkstaat en het bestek. Ook deze stukken kan Bureau Puur voor u verzorgen.

Werktekeningen

Natuurlijk kunt u de bouwers hun eigen werktekeningen laten maken. Maar wilt u dat het ontwerp tot in grote finesse wordt doorgevoerd en uitgevoerd, dan laat u ook de werktekeningen door Bureau Puur verzorgen. Zo zal de kern van uw ontwerp terug te vinden zijn in elk bouwkundig detail. Ook de integratie van de overige disciplines van de bouw zullen tot meer synergie leiden. Eventuele knelpunten worden op papier uitgewerkt en hoeven niet meer tijdens de bouw opgelost te worden. Dit spaart tijd en vooral geld.

Interieuradvies

Ook op het gebied van interieur kunnen wij veel voor u betekenen. Als het gaat om groepswonen (zorg) of kantoorgebouwen, zit advies en begeleiding op interieur gebied bij de kosten in. Als het gaat om particuliere woningbouw zit een schetsontwerp op interieurgebied ook bij de kosten in. Maar wilt u ook in dit geval tot een totaalconcept komen waarbij interieur en exterieur een mooie harmonie vormen, dan kunnen wij u daar ook bij helpen.

Duurzaam bouwen

Het hiervoor genoemde duurzame karakter van onze eigen projecten, ziet u ook terug in onze advisering binnen uw nieuwbouw- of verbouwproject. Inmiddels hebben wij veel ervaring opgedaan binnen de passieve, energieneutraal en energienul woningen. Ons credo is: “stop het in de schil”, want die blijft de totale levensduur van uw project intact. Dit maakt dat de benodigde installaties eenvoudig en beperkt kunnen blijven. Per direct bespaart u aanzienlijk op uw energielasten en voor de toekomst legt u de basis om geheel zelfvoorzienend te zijn. Dit maakt dat uw woning of bedrijfspand ook in de toekomst courant blijft. Immers de energielast is nul of is tot nul terug te brengen. Dus onafhankelijk van de, met zekerheid stijgende, energiekosten.